Lovina, Noord Bali is een mooie streek authentiek Bali.

In het dorp Kalibukbuk staat het Sari House, een homestay in een oase van rust, een ideale plek om eens lekker bij te komen.

Sari House ligt niet direct bij het strand, ongeveer 1,5 kilometer er vandaan, het ligt verstopt in een kampung aan de linkerkant als je Jalan Damai in rijdt. Sari House is niet echt een hotel, het is meer een homestay, het ligt in een oase van rust, heeft een mooie aangelegde tuin met een klein zwembad.

 Sari House heeft 5 kamers waarvan er 1 kamer is voorzien van een eigen keukentje, ideaal voor backpackers en studenten of stagiares die langer in Lovina verblijven (de prijs gaat omlaag bij een langer verblijf).

De hoger gelegen kamers (1e etage) bieden mooi uitzicht over de omliggende bergen.

Kamers hebben een fan en airco, verwacht geen luxe hotel, het is simpel maar degelijk en schoon. Het is een prima locatie om een paar dagen of langer te verblijven en van hieruit de omgeving te verkennen. Het is gemoedelijk en er wordt “een voel je thuis sfeer” gecreeërd.

Er zijn scooters te huur en die zijn wel nodig want Sari house ligt ongeveer 1,5 kilometer van het strand, als je de andere kant op gaat ga je de bergen in, waar mooie ritjes te maken zijn.

Er is wifi beschikbaar en de prijs van de kamers is inclusief ontbijt. In dezelfde straat ligt Buda Bakery, een in Lovina bekende bakkerij met een restaurant op de 1e etage.